• +36 77 542 007
  • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
  • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

GINOP-1.2.7-17-2017-00012

Kedvezményezett neve: Rolló Kft.
Elérhetősége: 6412 Balotaszállás, I. ker. 95
Projekt címe: „A Rolló Kft. komplex fejlesztése”.
Támogatás összege: 286 983 668Ft
Támogatás mértéke: 50 %

Projekt tartalma: A vállalat célja, hogy minőségileg a legmegfelelőbb, akár külön ügyfelekre szabott szolgáltatást nyújtson, ill. termékeket állítson elő, ezáltal ügyfeleinek hosszú távon is megbízható partnerei lehessen. Új üzletág kialakításával rendkívüli hozzáadott-érték növekedési potenciállal rendelkezik.
A vezetőség az elmúlt években komoly változást vezetett be a stratégiájában, mégpedig saját maga gyártja a műanyag termékek gyártásához elengedhetetlenül szükséges szerszámokat, eszközöket. Ez költséghatékonyabb és gyorsabb megoldás, mivel a szerszámok megrendelése rendkívül drága (a speciális, kisszériás gyártás miatt) és lassú, akár több hetet igénybe vesz. A saját gyártás azonban rendkívül sikeres lett.
A menedzsment felismerte, hogy ebben a szegmensben komoly kiaknázatlan lehetőség rejlik, sőt, amennyiben komplex terméket, szolgáltatást tud értékesíteni, akkor jelentős piaci részesedést szerezhet.
Ezek a lépcsők és alkalmazott szinergiák évről-évre dinamikus árbevétel növekedést eredményeztek, így 2015. év végén megszületett a döntés, hogy műanyagipari gép gyártókká kívánnak válni, ennek érdekében még nagyobb hangsúlyt fektettek a kutatás-fejlesztésre és új berendezések fejlesztésére.
2016-ban az új üzletág számára szükséges földterület megvásárlásával kapcsolatban megkezdődtek a tárgyalások, ennek az eredménye 2017. első félévében realizálódott.
Ezzel egyidejűleg összeállt a műszaki terv dokumentáció a három kifejlesztett géptípusra: RL-FK műanyag félkész termék előállítására szolgáló gyártósor és berendezései, RL-K műanyagipari késztermék előállítására szolgáló gyártósor, RL-K rotációs technológiai eljárással készült késztermék előállítására szolgáló berendezés.
Ezen berendezések (és a hozzájuk kapcsolódó alkatrészek, szerszámok, kiegészítők) gyártása eredményezi a cég kapacitásbővítését. A piaci megalapozottságot komoly piackutatás, versenyelemzés előzte meg, valamint az új üzletágra épített marketingstratégia került kialakításra.
A projektben szereplő költségek (gyártóeszközök, informatikai fejlesztés, új építés) az új üzletághoz kapcsolódó termelési feladatok teljes vertikumát lefedik.

 

Projekt befejezési dátuma: 2019.12.31
Projekt azonosító: GINOP-1.2.7-17-2017-00012