• +36 77 542 007
  • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
  • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

PVC- egy újrahasznosítható anyag

Újrahasznosításra alkalmas

A PVC (polivinil-klorid), köznapi nevén "vinil", só és olaj bázisú műanyag. Mivel tömegének jelentős részét klór teszi ki, adott tömegű PVC előállításához kevesebb kőolaj szükséges, mint sok más polimer gyártásához. A PVC hőre lágyuló anyag. A hőre lágyuló anyagok újra és újra megolvaszthatók, és miután egy bizonyos hőmérsékletre melegítették őket, lehűlés közben ismét megkeményednek.


Hosszú élettartamú termékek gyártására használják, gyakran több, mint 60 év várható élettartammal. Tartóssága mellett a PVC egyben olyan anyag is, mely használat után tökéletesen alkalmas újrahasznosításra.
A PVC műanyag 100%-ig újrahasznosítható. Szétválogatás, aprítás, mosás és tisztítás után különböző technikák alkalmazásával újrafeldolgozzák (granulátummá vagy porrá alakítják), majd újrahasznosítják a termelésben.
A PVC termékek hosszú életűek és jól használhatók, ami csökkenti a hulladéktermelést, szemben a rövidebb élettartamú anyagok használatával.
A PVC újrafeldolgozásának két fő módja van:
•    Mechanikai újrafeldolgozás: A PVC hulladékot apró darabokra őrlik, melyeket azután új PVC összetevőkkel dolgoznak össze, sajtolás vagy laminálás céljából.
•    Nyersanyag újrafeldolgozás: A PVC hulladékot lebontják vegyi összetevőire, melyeket azután új PVC és más anyagok gyártására lehet felhasználni.