• +36 77 542 007
  • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
  • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

Újdonságok a müanyag feldolgozásban

Új fóliafúvó gép egy levegőgyűrűvel
A Reifenhäuser Kiefel Extrusion (Worms, Németország) új fóliafúvó gépére felül helyezte el a hűtőgyűrűt. Az ellentétes hűtésnek elnevezett módszer lényege, hogy a hűtőlevegő nem csak felfelé áramlik, mint az eddigi berendezéseken, hanem lefelé is egy másik levegőkivezetés felé.

Ezzel egyetlen levegőgyűrűvel stabilizálni lehet a fóliatömlőt. Ráadásul nagyobb teljesítményt lehet elérni, és még a fólia tulaj-donságai, pl. átlátszósága, fényessége és mechanikai szilárdsága is javulnak.

A gazdasági válság elérte a német fröccsöntőgép-gyártót
A Ferromatic Milacron (Malterdingen, Németország) megrendelései az utolsó 12 hónapban mintegy felére estek vissza, piaci részesedésük megtartása mellett. 2009 januárja óta a vállalatnál rövidített munkaidőt vezettek be, jelentős mértékben csök-kentették az általános és a dologi költségeket. A vállalatvezetés december elején beje-lentette, hogy a rövidített munkaidő további csökkentése mellett létszámleépítésre is lehet számítani. A cég központjában jelenleg 414 dolgozót foglalkoztatnak. A német vállalat anyacégénél, az amerikai Milacron LLC-nél (Batavia, Ohio) már korábban csökkentették a létszámot, és a pénzügyi gazdálkodásukat teljesen átalakították. 2010-re a Milacron vezetői a megrendelések enyhe növekedését várják, amit segíteni fog egy új géptípus piaci bevezetése. 2011-ben már erőteljesebb növekedéssel és stabil üzletmenettel számolnak.

Kínai (hongkongi) fröccsöntő gépek Németországból
A Haitian International Holdings Ltd. Németországban Ebermannsdorfban fröccsgép-összeszerelő üzemet avatott. Az üzemben a holding leányvállalata, a Zhafir Plastics Machinery GmbH. elektromos fröccsgépeket (Venus és Mercury modellek) fog összeszerelni. A Venus különösen alkalmas csomagolóeszközök és orvosi, gyó-gyászati termékek gyártására.
A vállalatcsoport 2009-ben havonta mintegy 2000 gépet értékesített szerte a vilá-gon. Nagyobb érdeklődés mutatkozott a kisebb záróerejű gépek iránt, de a 4. negyed-évben már a nagy záróerejű gépek eladása is a szokásos szintre állt vissza. A jövő évi megrendelések száma is bíztató.