• +36 77 542 007
  • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
  • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

Idén a Rolló Kft. hozta a Mikulást Balotára.

Népes gyermeksereg, hozzátartozókkal várta december 16-án késő délután Balotaszálláson a községi Mikulást a Rolló Kft.jóvoltából főtér egyik szegletében. Ugyan már jó hete megajándékozta az arra érdemes gyerkőcöket a télapó, de települési szinten, így együtt az apraját-nagyját még nem. Erre most nyílt alkalom a balotaszállási óvodás és általános iskolás korosztályú fiataloknak. A hűvös, estére hajló időszakban közel kétszáz főt számláló gyermekgyülekezet toporgott szorongva, hogy vajon lesz-e a zsákban ajándék és jut-e mindenkinek. Bizony jutott és még maradt is.

 

A négy órakor kezdődő, hűvös fagypont közeli időben meleg fogadtatásban részesült a Balotai Mikulás. Színvonalas műsorral, közös énekléssel tisztelték meg a messziről jött, piros ruhás, fehér szakállú Mikulást, aki szinte mindenkihez nevén szólt érkezése közben. A közös éneklést a Balotai Ifjúsági Citerazenekar kísérte, a rövid szünetekben pedig vastaps ütemes ritmusa adott jókedvet a szépszámú közönségnek. A gyermekek csillogó szemekkel várták a műsort követően, hogy egyenként szerepelhessenek, kiérdemelve ezzel a személyes ajándékot.

A Balotai Mikulás pedig élt a személyes találkozások lehetőségével és dicsérte, értékelte a különböző produkciókat, rajzokat, verseket, mondókákat, télapó dalokat. Az előadások után még személyre szabott feladatokat, tennivalókat is kaptak a fiatalok munícióként a következő Mikulásig. A bő órás műsor alatt együtt ünnepeltek Balotaszálláson óvodások, iskolások, szülők, rokonok, ismerősök jelezve, hogy nincs szebb a közösségben történő ünnepi találkozásnál.

Huszta István polgármester a délutáni önkormányzati ülést megszakítva maga is figyelemmel kísérte az eseményt. „Jó érzés látni, hogy együtt a község apraja-nagyja, hogy a pedagógusaink ilyen rendezett-fegyelmezett és színvonalas műsort állítottak össze. Az ilyen és hasonló rendezvényektől válik igazán közösségé településünk. Szerencsére egyre több embereket, társaságokat összehozó rendezvény fordul elő Balotaszálláson, ráadásul egyre gyakrabban kezdeményezik önkéntesek bevonásával közösségek vagy éppen vállalkozások. Ezúttal külön köszönet illeti a Gazdabolt vezetését, akik megszervezték és támogatták a Balotai Mikulást” – mondta a polgármester.

Kovács Iván