• +36 77 542 007
  • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
  • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

Balotaszálláson járt a Rolló Kft. Mikulása.

Balotaszálláson járt a Rolló Kft. Mikulása.

Újra Mikulás Ünnep Balotán.

Gyermekzsivajtól volt hangos szerdán késő délután Balotaszállás. A főtér közelében megvilágított kertecske körül hosszú sorokban gyűlt a község apraja-nagyja. A többségük saját lábon, de sokan édesapjuk, édesanyjuk karjaiban vagy babakocsiban várták a Mikulást és persze a szereplést. A mínusz két-három fok sem vette el a lelkes fiatalok kedvét. A fagyos időben versekkel, dalokkal, rajzokkal köszöntötték a messziről jött nagyszakállú adakozót. A majd egy órás rendezvényen óvodások, általános iskolások vettek részt elsősorban és természetesen mindenkit megajándékozott a Mikulás.

Már hagyomány a községben, hogy a Balotaszállási Gazdabolt invitálja a Mikulást. És bár jóval  nulla Celsius fok alatt alakult a hőmérséklet december 7-én, a hideg inkább bátorította a pedagógusokkal vagy szülőkkel érkező gyermekeket az eseményre. A valamivel négy óra után kezdődött műsorban a közös éneklést a Balotai Ifjúsági Citerazenekar kísérte, aztán megérkezett a messziről jött, piros ruhás, fehér szakállú Mikulás. A sorban álló ifjakat szinte kivétel nélkül nevén szólította a fehér szakállú, szemüveges, akkurátus hanghordozású Mikulás.

Nem csak az apróságok ügyes-bajos dolgait, de még a felmenőket évszázadokra visszamenőleg is megidézte a sokat tapasztalt bölcs ember, amin persze jót derültek a jelenlévő hozzátartozók. A kicsik tiszta, nyílt tekintettel álltak a nagy feladat elé és bemutatták színes rajzaikat, elszavalták mondókáikat vagy elénekelték a szépen megtanult téli és a karácsonyi dalokat. A nagyszámú közönség tapssal jutalmazott minden egyes előadást. Volt aki izgalmában elpityeredett, de a Mikulás talpraesett megjegyzéseivel gyorsan felszárította a könnyeket.

Persze nem érte be pusztán a gyermekek fellépésével a Mikulás. Legtöbb ifjúnak az eredményeiről, hobbijairól tanulmányi előmeneteléről is érdeklődött és további tennivalókat határozott meg. A gyerekhad láthatóan örült a diskurzusnak és néhányan már-már baráti hangot ütöttek meg a sok-sok kérdezz-felelek után. Este fél hat körül aztán elfogytak a dalok és mondókák, no meg a gyermekek is. Mindenkire sor került, hogy bemutathassa, amit tud és elköszöntek a Mikulástól, aki megígérte, hogy jövőre is eljön és számon kéri, hogy mi teljesült az elmondott ígéretekből.

forrás: halasmedia.hu